Najava predavanja za 2012

Biti predavač na Microsoft događajima kao što su konferencije ili sastanci User Grupe traže određenu spremnost da se čovjek posveti tome u smislu da je potrebno angažovanje da bi se određena oblast spremila u formi koja bi bila zadovoljavajuća za jednosatno predavanje.  Druga strana ove priče je ta što su ovakvi događaji odlična prilika za druženje kako sa ostalim predavačima i IT stučnjacima iz BiH i regiona tako i sa sadašnjim ili budućim korisnicima određenih Microsoft tehnologija.

Početak 2012. godine je zanimljiv po mnogo čemu. Pored izlaska beta verzija Visual Studio 11 i Windows 8 najavljen je i zvanični izlazak Microsoft SQL Servera 2012 za 7. mart 2012. godine. Pored novih tehnologija početak 2012. godine pruža priliku i za predavanje na raznim događajima posvećenim Microsoft tehnologijama.

Predavanja koja ću održati kao predavač u narednom periodu su:

1. INETA User Group Banjaluka, BiH

logo

Predavanje: Kreiranje biznis aplikacija pomoću Visual Studio LightSwitch

Datum: 07. mart 2012

Link događaja: link

INETA User Group Banjaluka je korisnička grupa posvećena .NET tehnologijama koja postoji od 2006 godine i to je jedna od grupa koje najduže postoje u Bosni i Hercegovini.

********

2. .B in2ITive – Microsoft User  Group Tuzla, BiH

bin2itive_logo

Predavanje: Kreiranje biznis aplikacija pomoću Visual Studio LightSwitch

Datum: 28. mart 2012

Link korisničke grupe: link

.B in2ITive je najmlađa User grupa u Bosni i Hercegovini koja je nastala krajem 2011. godine u Tuzli i bavi se Microsoft tehnologijama. Kako su osnivači Tuzlanske grupe bili na predavanju u Bijeljini novembra 2011. godine, biće mi zadovoljsntvo da uzvratim posjetu i održim jedno predavanje na temu LightSwitch.

********

3. .NET User Group Bijeljina, BiH

LogoDnugbn200x86TransB

Predavanje: Kreiranje biznis aplikacija pomoću Visual Studio LightSwitch

Datum: 29. mart 2012

Link korisničke grupe: link

.NET User Group Bijeljina je grupa koju vodim od decembra 2009. godine. Bavi se .NET tehnologijama ali i ostalim aktuelnim tehnologijama vezanim za razvoj softvera.

********

4. Microsoft NetWork 2.0, Mostar, BiH

network2head

Predavanje: Kreiranje biznis aplikacija pomoću Visual Studio LightSwitch

Datum: 04.-05. april 2012

Link konferencije: link

Microsoft NetWork 2.0 je druga po redu nacionalna poslovno-tehnološka konferencija koja se održava u Bosni i Hercegovini koja će na jednom mjestu okupiti respektabilne predstavnike BH privrede, privatnog i javnog sektora, te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake s ciljem predstavljanja najnovijih Microsoftovih i partnerskih rješenja i njihovog korišćenja za efikasnije poslovanje. Konferencija će biti podijeljena na 4 različita dijela: Poslovni, Razvojni, IT Pro i Community dio. Prethodne godine izuzetno uspješna prva konferencija je održana u Banjaluci dok je ove godine domaćinstvo predato gradu na Neretvi-Mostaru.

********

Advertisements

About Spaso Lazarevic

Spaso Lazarevic is Senior Software Developer working with Microsoft technologies. Leader of .NET User Group Bijeljina, speaker at Microsoft events, writter and blogger. Microsoft MVP for Visual C#.
This entry was posted in Microsoft Conference, User Group and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s